PROGRAMUL CASA VERDE

Solutiile de incalzire cu energie regenerabila sunt incurajate de catre stat prin programul Casa Verde. HouseDoctor va ofera consultanta in intocmirea dosarului.


Inscriere program Casa verde 2010 - 2011

Programul "Casa Verde" inceput la data de 1 iulie 2010 continua si pentru anul 2011. "Casa Verde" este al doilea proiect de succes al Fondului de Mediu, alaturi de programul Rabla, ambele avand impact direct asupra cetateanului. Bugetul alocat pentru 2011 se preconizeaza la 100 milioane de lei, fiind distribuit pe judete in functie de numarul de locuitori.Sesiunea de depunere a dosarelor pentru 2011 incepe din luna Iunie.

De la data de 1 iulie 2010, Programul privind instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire, denumit popular Programul "Casa Verde" este operational, iar persoanele fizice isi pot depune dosarele de finantare nerambursabila si pentru 2011 la agentiile judetene de mediu din localitatile unde domiciliaza.

Bugetul alocat Programului pentru anul 2010 este de 110 milioane lei, fiind distribuit la nivelul fiecarui judet, in functie de numarul de locuitori al acestuia si poate fi consultat in anexa comunicatului de presa.

Scopul acestui Program este imbunatatirea calitatii aerului, apei si solului prin reducerea gradului de poluare cauzata de arderea lemnului si a combustibililor fosili utilizati pentru producerea energiei termice folosite pentru incalzire si obtinerea de apa calda menajera.

Prin finantarea nerambursabila din Fondul pentru mediu a proiectelor privind instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire, se incurajeaza utilizarea sistemelor care folosesc sursele de energie regenerabila, nepoluante. Programul, care se adreseaza exclusiv persoanelor fizice, consta in acordarea unor sume fixe, din bugetul Fondului pentru mediu, in functie de tipul instalatiei, astfel:

  1. pana la 6.000 lei pentru instalarea panourilor solare;
  2. pana la 8.000 lei pentru instalarea pompelor de caldura;
  3. pana la 6.000 lei pentru instalatie de producere a energiei termice pe baza de peleti, brichete, tocatura lemnoasa, precum si orice fel de resturi si deseuri vegetale, agricole, forestiere, silvice.

In cadrul acestui Program, poate aplica solicitantul care indeplineste urmatoarele conditii:

  1. este persoana fizica care isi are domiciliul pe teritoriul României;
  2. este proprietar/coproprietar al imobilului pe/in care se implementeaza proiectul; imobilul trebuie sa nu faca obiectul unui litigiu in curs de solutionare la instantele judecatoresti, vreunei revendicari potrivit unei legi speciale sau dreptului comun, unei proceduri de expropriere pentru cauza de utilitate publica;
  3. nu are obligatii restante la bugetul de stat, bugete locale, conform legislatiei nationale in vigoare;
  4. in activitatea desfasurata anterior inceperii proiectului nu a incalcat dispozitiile legale privind protectia mediului si nu sponsorizeaza activitati cu efect negativ asupra mediului.

Panouri solare
Panouri solare
Pompe de caldura
Pompe de caldura
sisteme de incalzire in pardoseala
Sisteme de incalzire in pardoseala
sisteme energetice eoliene
Sisteme energetice eoliene